• 1403/05/20 - 07:16
  • بازدید: 81
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

معرفی SSDهای نوری کیوکسیا؛ ارتباط به سرعت نور با CPU از فاصله 40 متری

کیوکسیا، یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه حافظه‌، SSD نوری جدیدی را برای مراکز داده سبز نسل بعدی معرفی کرده است. این فناوری سیگنال‌های الکتریکی سنتی که از طریق سیم مسی منتقل می‌شوند را با لیزر و کابل‌های داده نوری جایگزین می‌کند و به سازندگان سیستم اجازه می‌دهد تا درایوهای ذخیره‌سازی را تا فاصله ۴۰ متری از CPU قرار دهند.

اگرچه این روزها به سرعت‌های بسیار بالا برای ارتباط با حافظه‌های ذخیره‌سازی رسیده‌ایم ولی نیاز روزافزون به سرعت بیشتر و ارتباط وسیع‌تر همواره تشنه فناوری‌های جدید است.

بنابر گزارش Tom’s Hardware در این زمینه و طبق ارائه کیوکسیا، فاصله بیشتر بین سیستم‌های محاسباتی که گرمای زیادی تولید می‌کنند و محل حافظه‌های ذخیره‌سازی که به خنک‌سازی کمی نیاز دارد، به مراکز داده کمک می‌کند تا نیازهای خنک‌سازی و برق خود را بهینه کنند. جدای از این، SSDهای نوری به دلیل استفاده از اتصال دهنده‌های نازک‌تر و باریک‌تر در مقایسه با فناوری فعلی، فضای کمتری اشغال می‌کنند. آن‌ها همچنین در برابر تداخل الکترومغناطیسی حساسیت کمتری دارند، بنابراین نیازی به نگرانی در مورد محافظت و اتصالات گسترده کابل‌ها نیست.

علاوه بر این مزایا، SSD نوری امکان گسستگی و انفصال حافظه‌ها از مرکز پردازش را فراهم می‌کند، جایی که محل‌های ذخیره‌سازی بزرگ (استخرهای حافظه) در فاصله‌ای دور از واحدهای سرور قرار دارند و از طریق دستگاه‌های سوئیچینگ نوری به یکدیگر متصل می‌شوند. این قابلیت می‌تواند استفاده از ماژول‌های حافظه گسسته را بهبود بهتری بخشیده و به مراکز داده و هایپرسکالرها اجازه دهد تا بدون تأثیر بر تأخیر حافظه، فضای ذخیره‌سازی بیشتری را به مجموعه خود اضافه کنند.

 
 

 

تکمیل حلقه ارتباطات نوری در دنیای پردازش

کیوکسیا همچنین می‌گوید که نسل‌های آینده PCIe ممکن است از رابط‌های نوری برای SSDها استفاده کنند، زیرا این رابط‌ها امکان انتقال داده سریع‌تر و قابل اعتمادتر را فراهم می‌کنند. شاید این خبر را نیز شنیده باشید که شرکت Cadence قبلاً یک راهکار اتصال نوری برای PCIe 7.0 را نیز معرفی کرده که می‌تواند به سرعت سرسام‌آور ۱۲۸ گیگابیت بر ثانیه برسد. این پیشرفت‌ها ما را به آرامی از جایگزین کردن نور به جای سیگنال‌های الکتریکی برای ارتباط بین مجموعه‌های ذخیره‌سازی، دستگاه‌های حافظه و سیستم‌های محاسباتی نزدیک‌تر می‌کند.

مضاف بر موارد فوق، اینتل نیز کار روی فناوری نوری برای تراشه‌های خود را آغاز کرده و برای شروع یک چیپلت پردازشی با اتصال محاسباتی نوری را معرفی کرده است که اتصال نوری ۴ ترابیت بر ثانیه را به CPU یا GPU ارائه می‌دهد. برای تکمیل همه این واحدها، شرکت معروف TSMC نیز چندی پیش از موتور ارتباط فوتونیک عمومی کامپکت (CPOUPE) خود رونمایی کرده که می‌تواند اتصال نوری سطح مادربرد را تا ۶.۴ ترابیت بر ثانیه فعال کند.

با توجه به اینکه افزایش تقاضای ما برای قدرت محاسباتی نیز با افزایش نمایی مصرف انرژی همراه است، همه این فناوری‌ها با چشم‌انداز مراکز داده و هوش مصنوعی توسعه یافته‌اند. با معرفی ارتباطات نوری بین واحدهای ذخیره‌سازی، حافظه‌ها، پردازنده‌ها و تمام قطعات دیگر داخل یک رایانه پرقدرت، باید منتظر سیستم‌های بسیار سریعتری باشیم که برای رسیدن به رکوردهای جدید، از بالاترین ذرات متحرک دنیای ما، یعنی نور استفاده خواهند کرد.

 

منبع: شهر سخت افزار

  • گروه خبری : تازه های فناوری
  • کد خبر : 17040
مهندس فاطمه زارعی
خبرنگار

مهندس فاطمه زارعی

اخبار فناوری

آرشیو