• 1403/02/02 - 08:42
  • بازدید: 52
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بزرگ‌ترین کامپیوتر نورومورفیک جهان توسط اینتل معرفی شد؛ به پیچیدگی مغز یک جغد!

اینتل به تازگی از بزرگ‌ترین کامپیوتر نورومورفیک جهان رونمایی کرده که با الهام از مغز انسان ساخته شده و می‌تواند عملکرد محاسباتی و پردازشی زیادی را ارائه دهد. به گفته مهندسان Intel، این سیستم که Hala Point نام‌گذاری شده، می‌تواند مانند مغز یک جغد یا یک میمون کوچک عمل کند.

شرکت اینتل به تازگی از راه‌اندازی و آغاز به کار بزرگ‌ترین سیستم کامپیوتری نورومورفیک جهان با نام Hala Point خبر داده است. این رایانه که ابتدا در آزمایشگاه ملی ساندیا در نیومکزیکو راه‌اندازی شده بود، در روند پردازنده اطلاعات از مغز انسان تقلید می‌کند.

 

 

اینتل در حین رونمایی از Hala Point اعلام کرد که این پیشرفت می‌تواند به تحقیقات مرتبط با فناوری هوش مصنوعی (AI) کمک شایانی کند.

به گزارش MSN، Hala Point نسبت به سیستم‌های کامپیوتری و محاسباتی سنتی می‌تواند تا 50 برابر سریع‌تر عمل کرده و 100 برابر انرژی کم‌تری مصرف کند. بر همین اساس، اینتل قصد دارد از آن برای محاسبات مرتبط با AI استفاده کرده و این حوزه را به سمت پایداری سوق دهد.

 

 

مایک دیویس (Mike Davies)، مدیر آزمایشگاه محاسبات نورومورفیک در آزمایشگاه اینتل گفت:

هزینه محاسبات مدل‌های هوش مصنوعی امروزی با نرخ‌های ناپایدار در حال افزایش است. این صنعت به رویکردهای اساساً جدیدی نیاز دارد که قادر به مقیاس‌پذیری باشند.

 تراشه جدید اینتل در Hala Point

اینتل به عنوان قلب تپنده کامپیوتر نورومورفیک خود از پردازنده Loihi 2 استفاده کرده است که یک ارتقا قابل توجه نسبت به نسل قبلی پردازنده‌های نورومورفیک این شرکت یعنی Pohoiki Springs محسوب می‌شود.

Hala Point از 1152 پردازنده Loihi 2 تشکیل شده که همگی در فضایی به اندازه یک اجاق مایکروویو قرار می‌گیرند. این سیستم در مرحله بعد قدرت محاسباتی 1.15 میلیارد نورون عصبی و 128 میلیارد سیناپس که در 140,544 هسته پردازشی توزیع شده‌اند را ارائه می‌کند.

 

 

برای انجام محاسبات جانبی نیز در این سیستم بالغ بر 2300 پردازنده X86 استفاده شده است. در نهایت توضیح داده شده که حداکثر توان مصرفی آن چیزی حدود 2600 وات خواهد بود.

این سیستم می‌تواند 20 کوادریلیون عملیات پردازش را در هر ثانیه (20 پتا عملیات بر ثانیه یا 20 Petaops) انجام دهد. این ظرفیت نورونی هالا پوینت تقریباً معادل قدرت مغز یک جغد یا یک میمون کوچک است.

کامپیوترهای نورومورفیک از عملکرد مغز موجودات زنده الهام گرفته و از شبکه‌های عصبی مصنوعی و سیناپس‌ها بهره می‌برند. بر خلاف کامپیوترهای سنتی که برای پردازش خطی اطلاعات به CPU و GPU متکی هستند، در رایانه‌های نورومورفیک امکان انجام محاسبات و پردازش داده‌ها به طور هم‌زمان وجود دارد.

 

منبع: شهر سخت افزار

  • گروه خبری : تازه های فناوری
  • کد خبر : 15627
مهندس فاطمه زارعی
خبرنگار

مهندس فاطمه زارعی

اخبار فناوری

آرشیو