Notepad ویندوز پس از 41 سال آپدیت بزرگی دریافت کرد
مایکروسافت در ماه مارس امسال نسخهای بهروز شدهای از برنامه Notepad را آزمایش کرده بود که برای اولین بار از قابلیت تشخیص و اصلاح خودکار اشتباهات املایی برخوردار بود. حالا این نسخه پیشرفته از ویرایشگر متنی ساده نوتپد بیسر و صدا در اختیار کاربران ویندوز ۱۱ قرار گرفته است.
برنامه نوتپد ویندوز اولین بار در سال ۱۹۸۳ معرفی شد و از آن زمان سالها تغییر محسوسی نداشته است. خوشبختانه اخیراً پیشرفتهای قابل توجهی در خصوص نوتپد ویندوز دیده شده است.
قابلیت تصحیح املا در نوت پد ویندوز 11
شاید یکی از بزرگترین تغییرات نوتپد در سالهای اخیر به لطف ویندوز ۱۰ و ۱۱ صورت گرفته باشد. ویندوز ۱۰ در جولای ۲۰۱۸ مجموعهای از ارتقاها که تقاضای کاربران بود را برای برنامه ساده نوتپد به ارمغان آورد. پس از چندین سال بیتوجهی، نوتپد قابلیتهایی چون جستجو و جایگزینی پیشرفتهتر متن، شکستن سطر طولانی به سطر بعدی، بزرگنمایی متن، و نمایش شماره خطوط را دریافت کرد. همچنین نوتپد در کار با فایلهای بسیار حجم بهبود یافته بود.
ویندوز ۱۱ که اواخر سال ۲۰۲۱ عرضه شد نیز بهبودهایی را برای نوتپد به ارمغان آورد. از جمله مهمترین ویژگیهای جدید میتوان به انطباق با حالت دارک مود، سیو خودکار و بازگردانی نشست قبلی، و ایجاد Tab یا زبانه برای مدیریت آسانتر فایلهای باز شده اشاره کرد. اکنون با اضافه شدن بررسی غلط املایی، به نظر میرسد که مایکروسافت به کاربران نوتپد توجه بیشتری نسبت به قبل دارد.
همانطور که در مقدمه اشاره شد، ویژگی جدید چککردن املا بیسر و صدا عرضه شده است، اما هنگامی که یک یا دو کلمه را اشتباه تایپ کنید یا از اصطلاحات فنی استفاده کنید، به وضوح متوجه آن خواهید شد. کاربران نوتپد جدید در ویندوز ۱۱ بلافاصله خطوط موجدار قرمز زیر کلمات مشکوک به غلط املایی را مشاهده خواهند کرد. این ویژگی بهصورت پیشفرض فعال است، بنابراین اگر بهطور خودکار این آپدیت را دریافت کرده باشید، متوجه آن خواهید شد.
لازم به ذکر است کاربران میتوانند قابلیت spellchecking نوتپد ویندوز ۱۱ را از طریق منوی تنظیمات غیرفعال کنند.
در حالی که ما از بهبودهای برنامههای ابتدایی ویندوز مانند نوتپد استقبال میکنیم، کاربران با تجربه ویندوز امیدوارند که افزایش ویژگیها بهصورت محدود باشد، زیرا دگرگون شدن نوتپد اتفاق خوشایندی برای آنها نیست. اکنون که مایکروسافت برنامه وردپد را کنار گذاشته و از نسخههای جدید ویندوز ۱۱ حذف شده، این خطر بیش از پیش است.
منبع: شهر سخت افزار